OVER MIJ

Ik ben Maike Blom – Bedrijfskundige, Life Coach en Yoga Teacher. Momenteel woon ik samen met mijn man Dirk in Thailand. Ik werk als zelfstandig eCoach en geef Flow & Restorative Yoga. Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke groei, innerlijk welzijn en levensgeluk hand in hand gaan.

Mijn basishouding als coach is empathisch, positief, verdiepend en gericht op samenwerking. Ik ben doortastend, kan goed een spiegel voorhouden en snel tot de kern komen. Ik kan jou begeleiden om meer zelfvertrouwen, authentiek leiderschap en innerlijk welzijn te laten ervaren, zowel werk als privé. Samen bepalen we waar we aan gaan werken, maar jij hebt de regie. Ik geloof dat elk persoon uniek is, dus elk coachtraject is uniek.

Over-Maike-Blom-Bedrijfskundige-Life-Coach-Yoga

Ik ben opgegroeid in Aalsmeer als tuindersdochter. Vanuit huis heb ik meegekregen om écht contact te maken met de ander, nieuwsgierig te blijven en hard te werken voor je ambities. Als kind was ik altijd aan het ontdekken wat de wereld te bieden heeft. En dat doe ik eigenlijk nog steeds. Voor studie en (vrijwilligers)werk heb ik regelmatig in het buitenland gezeten. Om fysiek en mentaal in balans te blijven doe ik graag aan Ashtanga Yoga, racefietsen of hiken in de natuur.

Na mijn studie Bedrijfskunde ben ik zeven jaar werkzaam geweest binnen de financiële sector. Ik ken de uitdagingen, de druk en de onzekerheden als nieuwe leider. Daarom kan ik mij goed inleven in lastige situaties of relaties op de werkvloer. Ik heb gezien dat onbenut potentieel leidt tot onzekerheid, verkramping of stilstand. Zo zonde. Leiders die tijd en energie investeren in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers kunnen dit positief ombuigen. In mijn rollen als team coach en leidinggevende heb mij dan ook altijd ingezet om collega’s te laten groeien, hun kwaliteiten te benutten en welzijn te verbeteren. Dit neem ik mee bij mijn invulling van het coachvak.

De NOBCO geaccrediteerde opleiding tot Coach Practitioner heb ik bij De Baak behaald. Ook heb ik de Specialisatie E-Coaching met succes afgerond. Tijdens deze opleidingen heb ik zowel mijn coachende vaardigheden verder ontwikkeld, als mijn eigen thema’s en belemmerende patronen onder de loep genomen. Soms confronterend, maar groei is alleen mogelijk buiten je comfort zone. Ik ervaar nu meer rust en durf te vertrouwen op mijn intuïtie.

Over-Maike-Blom-eCoaching-Persoonlijke-Ontwikkeling

Waarom focussen op ademhaling? Dit kan toch iedereen? Dat dacht ik ook, maar blijkt van niet: 95% van de mensen ademt niet correct. Tijdens de Yoga Alliance Teacher Training bij Centered Yoga – o.l.v. Dr. Paul Dallaghan – heb ik zelf ervaren dat de ademhaling een helende kracht heeft. Na vier weken toewijding en gereguleerde ademhaling (Pranayama) voelde ik mij lichter, kalmer, krachtig en gefocust. En nog steeds start ik elke dag met ademhalingsoefeningen. Deze waardevolle voordelen wil ik graag met jou delen.